Pin-exclusive

 

PRAVILA PRIVATNOSTI

Tvrtka Pin exclusive d.o.o., Primorska ul. 35, OIB: 41094251082 (u daljnjem tekstu: Pin exclusive) u potpunosti razumije važnost osobnih podataka i maksimalno je posvećena kako zaštiti privatnosti svojih korisnika, tako i čuvanju te korištenju podataka o svojim Kupcima, a sve u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podatka i Zakonu o provođenju Opće uredbe o zaštiti podataka.

      

PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci prikupljaju se na dobrovoljnoj osnovi i uz pristanak korisnika stranice. Osobne podatke korisnika/kupaca Pin exclusive prikuplja na dva načina:

  1. Izravno – registracijom na internet stranici www.pinexclusive.com (kada su osobni podaci potrebni za sklapanje i izvršenje Ugovora), kontaktom sa djelatnicima trgovine (fizičke i web trgovine), pretplatom na newsletter, te sudjelovanjem u nagradnim natječajima na web stranici i društveno-mrežnim profilima Pin exclusive.

  2. Neizravno – putem javno dostupnih internetskih stranica i online platformi koje nisu u vlasništvu Pin exclusive-a (poput primjerice objava na društvenim mrežama), zatim uz pomoć kolačića (na čije korištenje korisnik pristaje prilikom posjeta webu Pin exclusive-a), te različitih tehnoloških alata kao što je Google Analytics.

            

OSOBNI PODACI KOJI SE PRIKUPLJAJU

Pin exclusive isključivo za potrebe kupnje prikuplja sljedeće informacije: ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, e-mail adresa, te podatke kao što su dob, spol i primjerice loznika korisničkog računa, a koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice.

           

OBRADA I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Registracijom na internet stranici www.pinexclusive.com kupac daje osobnu suglasnost za prikupljanje, korištenje, obradu i prenošenje svojih osobnih podataka potrebnih za korištenje web stranice, uključujući (ali bez ograničavanja na):

  • suglasnost da Prodavatelj može sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i statistike, za potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za potrebe informiranja o isporuci, za potrebe dostave promotivnih materijala, unapređenje odnosa sa Kupcima te unapređenja usluga. Prodavatelj navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Prodavatelja te sprječavanja eventualnih zloporaba;

  • potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Prodavatelja koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika;

  • suglasnost da mu se Prodavatelj može obraćati pismenim putem, telefonski, SMS-om i/ili elektroničkom poštom, te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi;

  • davanje podataka trećim osobama potrebnim za izvršenje gore navedenih svrha.

                  

ČUVANJE I ZAŠTITA PODATAKA

Pin exclusive se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih korisnika/kupaca, te se obvezuje s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim važećim propisima Republike Hrvatske.
Sve gore navedene osobne podatke Trgovac ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to Zakon dopušta ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza.
Svi djelatnici Trgovca kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
U slučaju da korisnik/kupac ne želi da Pin exclusive nakon kupnje posjeduje i na bilo koji način obrađuje njegove osobne podatke, dovoljno je da nam pošalje e-mail sa zahtjevom za brisanje svih podataka na adresu: 
info@pinexclusive.com

                

KOMUNIKACIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Pin exclusive sa svojim korisnicima i kupcima komunicira putem dvije vodeće društvene mreže – Facebooka i Instagrama.
Prijavom na društveno-mrežne profile 
Pin exclusive-a, Facebook i Instagram prikupljaju određene podatke o našim fanovima i followerima na što mi ne možemo ni na koji način utjecati.
O razlozima zbog kojih društveno mrežne platforme prikupljaju podatke, opsegu, te obradi i upotrebi tih podataka, kao i svim pravima korisnika njihovih mreža više možete doznati u njihovim Pravilima privatnosti.
Ujedno, tu se nalaze i detaljne upute za sve postavke zaštite privatnosti koje na privatnom profilu možete uključiti ako želite ograničiti količinu i vrste informacija koje društvena mreža prikuplja o vama.

Pravila privatnosti Facebooka i Instagrama:
https://www.facebook.com/privacy/explanation

Agencija za zaštitu osobnih podataka o privatnosti na Facebooku: https://azop.hr/images/dokumenti/217/top_ten_inquiries_(6).pdf

       

KOLAČIĆI

Online trgovina www.pinexclusive.com koristi kolačiće. Radi se o informacijama koje na vaše računalo, mobitel ili tablet spremaju web stranice koje posjećujete. Zahvaljujući kolačićima, web stranica će se prilikom sljedećeg posjeta automatski prilagoditi postavkama vašeg uređaja, ponuditi vam sadržaj za koji ste ranije pokazali interes ili prikazati oglase za proizvode koje ste prethodno istraživali, te zapamtiti ime i lozinku za web trgovinu kako je ne biste morali svaki put ispočetka unositi.
Uz pomoć kolačića se optimizira rad stranice www.pinexclusive.com, prate interesi kupaca i u skladu s njima stranica obogaćuje novim sadržajima, a sve u cilju toga da iskustvo surafanja stranicom kao i online kupnja budu što ugodnija iskustva.
Posjetom i korištenjem web stranice 
Pin-exclusive-a, pristajete na upotrebu kolačića, no ukoliko ne želite da se vaši koraci prilikom surfanja prate, kolačići se mogu bez poteškoća i blokirati.
Pin exclusive uz to koristi i alat Google Analytics koji služi za prikupljanje informacija o posjetiteljima naše web stranice te sadržajima koji ih najviše zanimaju. Uz pomoć Google Analytics nam pomaže u razumijevanju načina na koje posjetitelji koriste stranicu kako bismo je prilagodili njihovim potrebama.